Mange kender sikkert alt for godt, hvor svært det kan være at få akvariet til at fungere rigtigt. Men hos Aqua-Living Room i Viby har man både viden og tid til, at man kan få glæde af sine akvariefisk.

 

- Det er utrolig vigtigt, at der er det helt rigtige forhold mellem fisk, planter og lys i et akvarie. Mange begår den fejl bare at købe de fisk, man gerne vil have uden at få købt de rigtige planter og uden at have tilstrækkelig kendskab til at gøde planterne og tilsætte den rigtige CO2, fortæller Bjarne Schophuus, som forleden åbnede specialforretningen Aqua-Living Room på Skanderborgvej 249 i Viby.

Vigtigheden af den helt rigtige rådgivning fra starten, kan simpelthen ikke understreges nok, men det garanterer Bjarne Schophuus, at der er tid til - gerne over en kop kaffe.

Aqua-Living Room er nemlig specialiseret i akvariefisk, planter og udstyr i forbindelse hermed, og har derfor et meget grundigt kendskab til alle problemer/udfordringer ved at have et akvarie i huset.

Aqua-Living Room bygger på biologisk bæredygtige systemer, hvilket betyder, at man slet ikke bruger kemikalier.

 

Fisk skaber fællesskab i familien

- Om det stadig er moderne med akvariefisk?

- Ja, bestemt da, det er faktisk på vej op. Alt med "naturen" er in i disse år. Glæden ved natur kan ikke købes i en æske og pakkes op!, - det skal opleves live. Man kan næsten sige, at jo flere computere, jo flere akvariefisk, siger Bjarne Schophuus og understreger, at akvariet ofte er en fælles beskæftigelse for hele familien - noget der jo ikke er for meget af i disse år!

Det skal være sjovt at have fisk, og det er selvfølgelig sjovest, når fiskene trives og akvariet ser pænt ud. Ud over sin egen grundige vejledning tilbyder Bjarne Schophuus kunderne at kigge i en biblioteksafdeling, hvor der er et udvalg af gode bøger med yderligere råd, vejledning og inspiration til at komme videre.

Det grundige kendskab til akvariefisk har Bjarne Schophuus bl.a. erhvervet sig ved selv at have haft akvarier og vandplanter som hobby i ca. 18 år.

- Jeg har lavet min hobby til min levevej, siger Bjarne Schophuus, der også har været formand for Viby Akvarieforening i en årrække. Faktisk er Bjarne Schophuus ekspert i vandplanter - også kaldet aquastik.

Og selv om Aqua-Living Room kun er en forholdsvis lille butik, er der et stort udvalg af vandplanter, fisk og andet udstyr.

Aqua-Living Room har også et vandlaboratorium, hvor kunderne tilbydes at få foretaget digitaliserede vandprøver, og om nogle måneder vil man også kunne købe havedamme fra butikken på Skanderborgvej - endnu et område hvor Bjarne Schophuus har et indgående specialkendskab til - og vil man vide mere så klik på www.aqua-livingroom.dk.

 

ar

 

TILBAGE TIL FORSIDEN